معصومه ابتکار و عیسی کلانتری؛ گزینههای فعالان و کارشناسان حوزههای محیط زیست و کشاورزی کشور
پس از پایان برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در راستای شعارها و برنامههای انتخاباتی رییس جمهور منتخب حسن روحانی و لحاظ معیارهای شایستهسالاری در تشکیل کابینه یازدهم؛ برای تصدی پستهای سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهادکشاورزی در دو نظرسنجی جداگانه از فعالان و صاحبنظران هر دو بخش محیط زیست و کشاورزی کشور نظر خواهی شد تا با مشارکتی کارشناسی شده و بهدور از گرایشهای سیاسی و گروهی، به رییس جمهور یازدهم کمک شود تا از میان گزینههای مطرح، مناسبترین افراد برای عبور کشور از بحرانهای سرزمینی پیشروی وارد کابینه تدبیر و امید شوند.
در آستانه آغاز بهکار و معرفی اعضای کابینه دولت یازدهم، نتایج بدست آمده از این نظرسنجیها و معرفی مناسبترین افراد از نگاه دستاندرکاران و کارشناسان این بخشها، میتواند کارکرد بسیار بزرگی برای تحقق شعار شایستهسالاری در دولت تدبیر و امید داشته باشد. در نظرسنجی نخست که مربوط به انتخاب رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بود، سرکار خانم دکتر معصومه ابتکار با ۴۵٫۳ درصد واجد بیشترین آرای کسب شده گردیدند و بهدنبال ایشان، آقایان دکتر اصغر محمدی فاضل(با ۲۰ درصد آراء)، دکتر محمدرضا تابش(با ۷ درصد آراء) در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
در نظرسنجی دوم که برای انتخاب شایستهترین فرد در بین کاندیداهای احراز پست وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت، هم آقای دکتر عیسی کلانتری با ۳۱ درصد آرای واجد بیشترین محبوبیت برای تصاحب پست وزارت جهاد کشاورزی شدند و به دنبال ایشان، آقایان حسین صفایی و سید صفدر حسینی قرار گرفتند.
هرچند ممکن است معصومه ابتکار و عیسی کلانتری بهطور مطلق شایستهترین افراد در میان تمامی متخصصین و دانشآموختههای دو بخش محیط زیست و کشاورزی کشور نباشند و هر دو در گذشته و در دورههای تصدیشان بر این بخشها نقاط ضعف غیرقابل کتمانی هم داشتهاند، اما یقینا” با لحاظ مجموع شرایط حاکم بر فضای انتخاب مدیران ارشد کشوری، در میان افراد مطرح شده برای تصدی این مسئولیتها از مقبولیت بیشتری در میان دستاندرکاران و فعالان شرکت کننده در این نظرسنجیها برخوردار بوده و بهعنوان مناسبترین افراد در شرایط حاضر برگزیده شدهاند.
در خصوص انتخاب معصومه ابتکار در این نظرسنجی، گفتنی است بهرغم آنکه بسیاری از فعالان حوزه محیط زیست بر این باورند که به لحاظ میدانی بودن حوزهی کاری این سازمان، جایگاه عالیترین مقام اجرایی محیط زیست کشور یک مسئولیت مردانه است و زنان در چنین عرصهای با چالش مواجه میشوند اما؛ راز این گزینش تخصصی، شاید در صحنه محیط زیست ماندن ابتکار بعد پایان دوران مسئولیتاش باشد که بر خلاف دیگر همکاراناش که با محیط زیست قهر کردند و هرگز دیگر به موضوعات محیط زیستی کشور واکنش نشان نداند! شجاعانه و هوشیارانه همواره اعتراض و اظهارنظر کرده و به فعالیتهای محیط زیستی خود در حوزههای ترویجی و اجرایی در کمیته محیط زیست شهرداری تهران ادامه داده است. البته تخصص، تجربهی گرانبهاء و کارنامه نسبتا” قابل دفاع ایشان در زمان ریاستاش بر سازمان حفاظت محیط زیست، به ویژه تلاشهای کمهمتا برای فعال کردن رسانهها، تشکلهای غیر دولتی و مشارکت مردم در حوزه محیط زیست که بدون شک قابل مقایسه با سنوات قبل و بعد از وی نبوده است، در شمار مزیتهای این مدیر اجرایی کشور قرار گرفته است.
امید است با صلاحدید نهایی حسن روحانی و احترام به نظر اکثریت کارشناسان و فعالان محیط زیست، معصومه ابتکار بتواند به پشتوانه تجربههای گرانبهای گذشته و وجاهت بینالمللی و با جلب همکاری و همیاری دستاندرکاران و فعالان محیط زیست کشور و بهرهمندی هوشیارانه از ظرفیتهای وعده داده شده در دولت تدبیر و امید، شرایط را برای بازگشت آرامش و تعادل و توان زیستپالایی به طبیعت رنجور وطن فراهم سازد.
مهران پوستی گفته است:
۱۸ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۱۸:۴۶
کارنامه خانم ابتکار در زمان تصدی ریاست سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه قابل دفاع نیست.
در زمان ریاست ایشان و در سال ۱۳۷۹ بود که فاجعه غصب تمام آب زاینده رود، عجولانه و به طور غیر قانونی (قبل از افتتاح تونل سوم کوهرنگ، که هنوز هم افتتاح نشده) برای شهر یزد (شهر رییس جمهور وقت) صورت گرفت.
هومان خاکپور گفته است:
۲۰ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۰:۰۴
به مهران خان:
باور ما این است که در شرایط فعلی از میان افراد مطرح شده که حتا بعضی از آنها تحصیلات و تجربه مرتبط هم ندارند، خانم ابتکار مزیتهای بیشتری دارند والا ماهم معتقدیم که ایشان هم در دوران ریاستشان ایرادهایی داشتهاند که ما خودمان هم از منتقدان جدی ایشان بودهایم.
مهران پوستی گفته است:
۲۰ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۱۹:۲۱
آقا هومان عزیز
ببخشید، ولی این عذر بدتر از گناه است.
من فکر می کنم معرفی ایشان سیاسی است و متأسفانه ارتباطی با محیط زیست ندارد.
از میان رؤسای تاریخ محیط زیست ایران، در زمان کدام یک رودخانه ای مانند زاینده رود به خاطر شهر و استان رییس دولت وقت نابود شده است؟!
هومان خاکپور گفته است:
۲۰ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۲۲:۳۱
به مهران عزیز:
در اینکه خشکاندن زاینده رود به هر بهانهای نادرست بوده شکی نیست و در کوتاهی های سازمان حفاظت محیط زیست در برابر طرحهای انتقال آب بین حوضهای که توسط وزارت نیرو صورت می گرفت هم جای دفاعی نیست ولی باور کنید در شرایط فعلی و محدودیتهای انتخاب مدیران ارشد گزینههای بهتری امکان حضور پیدا نمیکنند. شما چند نفر را که شایستگی بیشتری دارند و بنده هم قبول دارم، را میتوانی معرفی کنی که امکان کسب تأییدیه را پیدا کنند؟
امیر گفته است:
۲۱ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۰:۰۹
اقای خاکپور خود اقای درویش گزینه خوبی برای سازمان محیط زیست است.فعالین ودوستداران محیط زیست می توانند طی نامه ای این درخواست را از رییس جمهور داشته باشند.
هومان خاکپور گفته است:
۲۱ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۰:۴۶
به امیر:
بنده هم یقین دارم که محمد درویش در شمار گزینههای بسیار شایسته برای تصدی مسئولیتهای اجرایی و پژوهشی حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور هستند. اما تا آنجا که من اطلاع دارم و با ایشان صحبت داشتهام تمایل چندانی به چنین مسئولیتهایی ندارند. ولی بازهم با پیشنهاد شما موافقم و آرزوی همه ما این است که همه مدیران حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور از جنس درویش باشند.
مهران پوستی گفته است:
۲۱ مرداد, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۸:۱۶
هومان عزیز
من فرد خاصی را نمی شناسم. ای کاش مانند برخی کشورها «وزیر» محیط زیست داشتیم تا لااقل جوابگوی کارهای خود در برابر مجلس می بود. تجربه ای که با توجه به نمونه موفقیت های نسبی ورزش کشور بعد از ایجاد وزارتخانه آن، ارزش تکرار در مورد محیط زیست را هم دارد.