نگاه«محمد درویش»به ماجرای استعفای دکتر صدوق
یادداشتی که ملاحظه می کنید محمد درویش (نویسنده وبلاگ دربند مهار بیابان زایی) برای دیده بان طبیعت بختیاری فرستاده است تا منتشر شود:
وقتی صدوق هم ترجیح می دهد که برود!
و سرانجام محمد باقر صدوق، مردی که بسیاری به او امید بسته بودند که شاید بتواند کشتی به گل نشسته محیط زیست ایران را به ساحل نجات و آرامش برساند، هم رفت! آن هم در شرایطی که نه تنها نتوانست آن کشتی بلازده را از گل درآورد، بلکه نزدیک بود خودش و کارنامه ۳۰ ساله اش را هم با خود در گل مدفون سازد!!
و همه ی این ها در سال ۱۳۸۹ رخ داد؛ سالی که برایتان خواهم گفت: به سهولت می توان بر آن، عنوان سیاه ترین سال محیط زیست ایران را داد! نمی توان؟
سالهاست که طرفداران و فعالان محیط زیست در ایران به شنیدن خبرهای تخریب، آتش سوزی، شکار غیرقانونی، انقراض گونه های اندمیک، خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها و آلوده شدن شتابان آب، هوا و خاک وطن عادت کرده اند. با این وجود و به رغم چنین پیشینه ای از کلکسیون خبرهای بد و ناامیدکننده، باید اعتراف کرد که سال ۱۳۸۹ تا همین جا، بسیاری از رکوردهای منفی و مأیوس کننده را در حوزه محیط زیست به نفع خود جابه جا کرده است! به نحوی که حتا برای بدبین ترین تحلیلگران و فعالان محیط زیستی هم، تصور ازدحام و ترافیک این همه رخداد نامیمون در سال پیش رو، شگفت آور و به شدت مأیوس کننده بوده است.
این در حالی است که پس از تغییر فاطمه واعظ جوادی در سال گذشته – فردی که تا آن تاریخ عنوان ضعیف ترین ریاست سازمان حفاظت محیط زیست را سزاوارانه در تمامی دوران پیش و پس از انقلاب زیبنده ی خود کرده بود – بسیاری از علاقه مندان محیط زیست ایران، امیدوارانه تغییر و تحولات پیش آمده در نهاد متولی طبیعت ایران را پیگیری می کردند؛ به ویژه آن که شاهد حضور چهره های خوشنام و متخصصی چون دکتر محمدباقر صدوق و دکتر علی محمد نوریان در کلیدی ترین سمت های سازمان، یعنی معاونت محیط طبیعی و انسانی آن بودند.
افزون بر آن، شنیدن برخی از جدی ترین انتقادات از وضعیت محیط زیست ایران از زبان محمدجواد محمدی زاده، سکاندار جدید محیط زیست در کابینه دهم، آشکارا بر میزان این امید می افزود؛ چرا که تاکنون هیچ مقامی در جمهوری اسلامی ایران در حد معاونت رییس جمهور نپذیرفته بود که کشور متبوعش یکی از ۱۰ کشور اصلی تخریب کننده محیط زیست در جهان است؛ اعترافی که محمد جواد محمدی زاده آن را در همان آغازین روزهای صدارتش بر سبزترین صندلی کابینه دهم انجام داد و تا آنجا پیش رفت که برخی از همفکرانش از او شروع به انتقاد کردند!
نگارنده هم در همان روزها نوشت: محمدیزاده خوب حرف میزند؛ یعنی خوب هم عمل میکند؟!
و امیدوارانه منتظر ماند تا پاسخ پرسشش را بیابد؛ پرسشی که امروز به نظر می رسد پس از اعلام استعفای قریب الوقوع و بازنشستگی هر سه معاونت طبیعی، انسانی و دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، پاسخش آشکار شده باشد!
چنین است که امروز شاید کمتر ناظر بی طرفی را بتوان پیدا کرد که عنوان سیاه ترین سال طبیعت ایران را مناسب سال ۱۳۸۹ نداند؛ سالی که بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از محدوده طبیعی دریاچه ارومیه به کویر نمک بدل شد؛ دریاچه پریشان با عنوان بزرگ ترین دریاچه آب شیرین کشور، کاملاً خشک شد و بسیاری دیگر از تالاب ها و دریاچه های داخلی کشور هم بدترین وضعیت خود را تجربه کردند که از آن میان باید به تالاب بختگان، انزلی، گاوخونی، میقان، طشک، کم جان، هامون، مهارلو، میانکاله، گندمان، شادگان، هورالهویزه، هورالعظیم و … اشاره کرد.
این سیاهه سیاه، هنگامی نگران کننده تر می شود که بدانیم وضعیت اغلب رودخانه های دایمی کشور هم در سال پیش رو، بسیار ناگوار بوده است که از آن جمله باید به کاهش شدید آب رودخانه کارون – که زمانی پرآب ترین رود ایران بود – اشاره شود؛ وضعیتی که سبب شده تا حدود یک میلیون نفر از نخل های پایاب این رودخانه در خرمشهر و اروندکنار در اثر شوری و خیز معکوس آب از خلیج فارس تلف شوند.
اما همه خبرهای بد تنها به خشکسالی و اثرات متأثر از آن محدود نمی شود! اگر به رغم مخالفت دکتر محمدباقر صدوق، سازمان حفاظت محیط زیست مجوز صدور و اکتشاف نفت در پارک ملی کویر و توسعه تأسیسات عسلویه را می دهد؛ اگر پارک ملی نایبند در برابر چشمان ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، پرپر می شود؛ اگر بیش از یک ماه، ارزشمندترین پارک ملی کشور در گلستان می سوزد؛ اگر به بهانه انتقال لوله گاز بیش از هزاران درخت بلوط در دنا و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست قطع می شود؛ اگر شتاب سدسازی و طرح های انتقال آب، کماکان وضعیت پایاب اغلب رودخانه ها و جلگه های حاصلخیز کشور را بحرانی تر می کند؛ همه و همه نشانه آن است که محمدباقر صدوق نه تنها نتوانست از شیب منفی تخریب طبیعت ایران بکاهد؛ بلکه در مدت زمامداری او، بر شتاب این شیب هم شوربختانه افزوده گردید.
پدیدار شدن نشانه های فرونشست زمین در استان اردبیل، یورش به دیرینه ترین باغ گیاه شناسی ایران در نوشهر و نابودی ۱۱۲۹۵ اصله درخت در کمتر از ۷۰ دقیقه، سوختن ۴۰ هزار هکتار از رویشگاه های جنگلی ایران، مجوز احداث جاده در تالاب میانکاله، سقوط ۱۴ پله ای ایران در جدول شاخص عملکرد مقابله با تغییرات اقلیمی، پناه بردن پلنگ ها به دکل های برق فشار قوی، رکوردشکنی آلودگی هوا در تهران و چند کلانشهر دیگر ایران و … همه و همه نشان می دهد که نه طبیعت ایران و نه فعالان محیط زیستی اش، هرگز کابوس شومی به نام سال ۱۳۸۹ را فراموش نخواهند کرد! خواهند کرد؟
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۱۶
با با اییییییییییییییییییییییییییییینه!!
بیا وسط هومان خان
دایه دایه وقته جنگه دایه دایه وقته جنگه
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۱۹
ولی عجب ربدوشامبر خوبه این شال قوا!!!
ماشالله
این فاصله بین بینی و لبان هومان خان جان می دهد برای پروراندن یک جفت سبیل
این دستمال چیه ضربدری بسته ای جلو؟
سیمین گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۱
من دبیت نمی بینم!
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۳
یک جفت گیوه عاجیده سنجانی هم اگر پای هومان خان بود دیگر تمام بود.
چه کسیدند دختران شیطون تهرانی دهه ۱۳۶۰ از دست هومان و درویش
به کاکو مجتبی در بلجیک زنگ زدید کریسمس را تبریک بگوئید؟
بلژیک شکلات های خوبی داره به کاکو بگویید چند بسته ممتاز با پست بفرستد.
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۴
دبیت های قدیم پاچه گشادتری داشتند سیمین بانو
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۷
این عکس آخری جان می دهد برای وکالت نجلس اون قدیم ندیم ها و یا سناتوری
محمد درویش گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۹
اشکار جان: کاکو الان در استرالیاست!
به سیمین: من هم ندیدم!
به هومان:
ممنون رفیق …
به محمد سوزنچی: به نظر می رسد اجازه نمی دهند تا دکتر صدوق برود!
شب خوش …
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۹
این هم چوقا و برنو کوتاه برای اشکار خان
سیمین گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۳۲
دبیت قدیم و جدید نداره!
همیشه هم پاچه خیلی گشاد داشته!
سیمین گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۳۹
اگر می خواهید کمی بخندید به وبلاگ آقای آرش مراجعه نمائید!
البته برخی نکات فرهنگی مرتبط با محیط زیست را بصورت جالبی اشاره کرده است!
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۴۱
بزنم به تحته
چشم حسود کور
ماشالله
اون قدیم ندیم های بزرگترین زن خوانین بختیاری خودشون برای خان آستین بالا می کردند تا سروگوش خان بیش از حد نجبه در ضمن زن های جدید کمک حال بی بی در خانه داری بودند.
بزن زنگو!!!
دیگه نمیشه
زن چاق و سفید و کپل با لهجه شیرین گیلکی… چه شود بوی بهار نارنج میده… اووووووووووووووووم.باقلا قاتوق ترشه فسنجان میرزا قاسمی همه چی غذا چکونه
اشکار گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۴۵
با همین هیبت باید فردا برگه های اضافه کار و ماموریت خود را برای امضا گرفتن جلوی مدیرتان ببرید.
کمتر از ۱۲۰ ساعت اضافه کار در ماه قبول نکنید
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۵۸
هیچ کدام از عکس ها دبیت ندارند …
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۱:۱۰
اشکار خان ما مخلصیم …
درود
مهرداد گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۹:۴۵
درود بر هومان عزیز ومحمد گرامی
دو روزی گرفتار رفقای ممدآقا تو البرز کرج بودم وشرمنده که در بزم شما حضور نداشتم.هومن خان این عکسهای جنابعالی منو به سال ۶۳ برد وقتی که در یک تاتر نقش یک پیرمرد روستائی رو داشتم وفقط از رسومات قبیله ای بالاتنه رو درست پوشیده بودم وشلوارم از نوع جین مدل کماندو انزمان بود.البته وقتی برای خانمهای دبیرستانی این نمایش روی صحنه رفت کممتلک نشنیدیم.خلاصه اینکه شانس اوردی هنوز خیلی ها شلوار لوله تنفنگیت وکفش شبرو تو ندیدند وگرنه همان بلائی رو سرت میاوردند که سال ۶۳ سر من.
در مورد همکاریت با جناب ممد آقا کار خوبی کردی ورسم جوانمردی رو بجا آوردی ولی حواست باشه آمارت که به آمار ممد آقا نزدیک شد دیگه سایتتو نمیبندند بلکه چون ولات شما از ولات ما کوچکتر است مستقیم اعدامت میکنند. از کسی که روزانه هزاران نفر بازدید کننده داره بترس مرد.جوانمردی ورفاقت مال قدیمها بود ول کن این ممدآقارو دودمان ترو هم به باد خواهد داد.البته ممد آقا عفو کنند چه کنیم ما از همکاری معذوریم چون به ما هم اخطار کردند چون بازدید کننده کم داری میخوایم سایتتو ببندیم.
بابک گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۳:۰۱
هومان خان چه کردی؟
عکس اول کجاست و لباس محلی کجاست؟
خداییش با چوقا خیلی خوش تیپی!
محمد درویش گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۰:۵۲
مخلصیم مهرداد جان …
امیدوارم اگه یه روز هم خواستند وبلاگت را ببندند، به دلیل پرشماری خوانندگانش باشد.
درود …
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۱:۲۳
این هم شال قوای بختیاری دوخته شده از یکنوع پارچه ی اطلسی نفیس که دانش عزیز برای مان ارسال کرده است.
زنده باشی هموطن عزیز
محمد درویش گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۱:۳۰
درود بر دانش عالی پور عزیز که مانند صفتش متعالی است.
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۱:۳۱
به مهرداد:
در این کلبه درویشی کسی اهل متلک گفتن نیست همکلاسی عزیز! هست؟
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۱:۳۴
به بابک:
دو عکس اول بر روی بالاترین بام قلعه فلک الافلاک خرم آباد است و لباس ها هم شال قوای لری است.
درود
دانش گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۱:۵۹
هومان جان,
ممنون از لطفی که به من دارید و زحمت آپلود عکس را کشیدید.
محمد جان,
همیشه مرا شرمنده ی محبت های خود میکنید. من خود را شایسته ی اینهمه تعریف و تمجید نمی دانم. به هر حال سپاسگزارم.
miri گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۲:۰۴
با سلام خدمت اقایان درویش و خاکپور . خسته نباشید یاران . دوتا خبر خواندم انها را خدمتتان میفرستم تا در صورت تمایل کمی به انها بپردازید و کمی وکیفی مسایل را روشنتر سازید شب خوشی را برای عالی جنابان ارزومندم .
miri گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۲:۰۸
ترکیدگی لوله نفت؛ آلودگی رودخانه و مسمومیت احشام
خبرگزاری مهر: حادثه ای دیگر این بار باعث شد یکی از خطوط انتقال نفت مسیر پلدختر به آسار دچار ترکیدگی و موجب آلودگی رودخانه فصلی تلخ رود شد.
ترکیدگی لوله نفت در رودخانه فصلی تلخ رود در هفته جاری موجب نگرانی کشاورزان و دامداران منطقه شده است تا بار دیگر خطوط انتقال نفت فرسوده حامل خسارت زیست محیطی در شهرستان پلدختر باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر در این زمینه اظهار داشت: ترکیدگی لوله انتقال نفت در این شهرستان ۶ کیلومتر از رودخانه فصلی تلخ رود را آلوده کرده است.
علی خادمی با بیان اینکه ترکیدگی لوله انتقال نفت در مسیر تنگ فنی به آسار در کیلومتر ۲۸ جاده پلدختر به آسار اتفاق افتاده است، یادآور شد: بر اثر این حادثه مقدار قابل توجهی نفت سفید در مسیر آبراهه نزدیک به محل حادثه رها شده است.
وی تصریح کرد: بدنبال این حادثه حدود ۵ تا ۶ کیلومتر مسیر آبراهه و سرشاخه های رودخانه فصلی تلخ رود آلوده شده که خوشبختانه به علت عدم احتراق و آتش سوزی و همچنین قرار گرفتن نفت در مسیر آبراهه خسارت در حداقل خود اتفاق افتاده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر افزود: این حادثه به عرصه جنگلی و مزارع خسارتی وارد نکرده و عمده خسارت مربوط به محیط زیست و منابع طبیعی است که برآورد ریالی آن توسط ادارات متولی اعلام خواهد شد.
خادمی خاطر نشان کرد: بدیهی است در صورت سهل انگاری دامداران منطقه و مصرف آب آلوده این امر موجب مسمومیت احشام خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت لوله های نفت شهرستان پلدختر، اظهار داشت: شرکت نفت باید برنامه زمانبندی شده تعویض خطوط انتقال نفت پوسیده را هر چه سریعتر ارائه کند .
علی یاری با اشاره به علت ترکیدگی در لوله نفت یاد شده، یادآور شد: لوله فراورده های نفتی به علت پوسیدگی و عمر بالا و حجم بالای خاک که دارای شن بوده دچار ترکیدگی شد که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته به موقع ترمیم و مشکل رفع شد.
وی گفت: عمر این لوله انتقال نفت حداقل ۳۰ سال است و تنها خسارت وارده این حادثه آلودگی خاک منطقه بود که میزان خسارات توسط کارشناسان در حال بررسی است .
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر با تاکید بر پیگیری های این سازمان، خاطر نشان کرد: برخوردهای قانونی در این رابطه توسط محیط زیست صورت خواهد گرفت.
بنابر این گزارش این اتفاق در حالی رخ می دهد که در سالهای گذشته نیز بارها خطوط انتقال نفت در حوزه شهرستان پلدختر به علت پوسیدگی و عمر بالا دچار ترکیدگی شده است و در آخرین مورد ترکیدگی لوله نفت در منطقه جلگه خلج علاوه بر خسارات به آب آشامیدنی مردم و زمین های زراعی، آلودگی رودخانه کشکان و از بین رفتن دهها هزار آبزی را به دنبال داشت.
آلودگی مجدد منطقه پلدختر در پی ترکیدگی لوله نفت در حالی رخ می دهد که هنوز شرکت نفت به وعده های خود برای کمک به تامین آب آشامیدنی مردم و تعویض خطوط انتقال نفت فرسوده عمل نکرده است.
به هر حال به نظر می رسد روند آلودگی های زیست محیطی و خسارات به مردم بومی منطقه در حالی در تکرار حادثه ها به دست فراموشی سپرده می شود که باید هر لحظه منتظر حادثه ای بود که خطوط انتقال نفت و بنزین فرسوده و قدیمی پیام آور آن خواهند بود.
miri گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۲:۰۹
دستگاههای سنجش آلودگی هوا از مدار خارج شده
خبرگزاری فارس: رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفت: ایستگاههای سنجش آلودگی هوای محیط زیست ۱۰ روز است که از مدار خارج شده و سنجشی انجام نمیدهد در صورتی که در شرایط حساس قرار داریم.
معصومه ابتکار در سیصد و چهل و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطقی خارجی از دستور به موضوع آلودگی هوای شهر تهران اشاره کرد و گفت: ایستگاههای سنجشی آلودگی هوا ۲ ایستگاه دارد که یکی از آنها مربوط به سازمان محیط زیست و دیگری مربوط به شرکت کنترل کیفیت هوا است.
ابتکار ادامه داد: در حساسترین شرایطی که نیاز به سنجش آلودگی هوا وجود دارد و باید سیاستگذاریهای اضطراری انجام شود، شاهد چنین اتفاقاتی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد در شورا فقط سکوت کنیم یا اجازه یادآوری کردن نداشته باشیم که چرا ایستگاههای سنجش باید تعطیل باشد، وضعیت نگرانکننده خواهد بود.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر جلسات مربوط به کمیته اضطرار آلودگی هوا دو هفته است که متوقف شده؛ اگر مشکل آلودگی هوا حل شده آن را اعلام کنند اما متأسفانه برطرف نشدن آلودگی مشهود است اما اقدام قابل توجهی صورت نمیگیرد در حال حاضر نیز آلودگی هوای تهران در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
سیمین گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۲:۲۷
آقای میری
اینجا صبح بود،
باید می نوشتید “صبح خوبی را برای عالی جنابان آرزمندم”
درسته؟
سیمین گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۲:۵۴
ببخشید ببخشید ببخشید
فکر کردم ۱۰ صبح نوشتید. شما کارتون کاملاً درسته!
هومان خاکپور گفته است:
۷ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۳:۳۱
آوردن دلیل کسالت که آقای صدوق برای عدم واکنش و پاسخگویی به خبر استعفایش که در طول یک هفته در رسانه ها مطرح بوده است، بیانیه تکذیب استعفایش را قابل تأمل کرده است! نکرده است؟ http://www.iren.ir/Nsite/FullStory/?Id=4581
محمد درویش گفته است:
۸ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۴
صدوق نباید زیر چنین اعلامیه فرمایشی و ملوکانه ای را امضاء می کرد. هرچند کارش قابل درک است! نیست؟
در مورد از مدار خارج شدن ایستگاه های سنجش آلودگی هم که البته باید گفت: کل سازمان محیط زیست از مدار خارج شده است میری جان!
مهرداد گفته است:
۸ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۹:۱۵
درود بر هومان خان بزرگ دور افتاده
گفتمان طنز با متلک بسیار فرق میکند همانگونه که تارنمای من با تو .ضمنن وقتی من جوالدوز به خودم میزنم که بدلیل بازدید کم قصد مسدودی تارنمای منو دارند که به خودم متلک نمیزنم .به قول ممدآقامیزنم؟
محمد درويش گفته است:
۸ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۹:۳۱
جالبه … تابناک مقاله مرا منتشر کرده است؛ منتها بدون اشاره به نام من و وبلاگ مهار بیابان زایی!
http://www.tabnak.ir/fa/news/138846
.
http://darvish100.blogfa.com/post-2038.aspx
انديشه ورز برنا گفته است:
۸ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۵:۳۸
با سلام…
خوشحال شدم از دیدار دوباره محمد درویش
امید که ادامه آن را در وبلاگشان ببینیم..
هومان خاکپور گفته است:
۸ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۰:۵۵
به مهرداد:
ما مخلصیم …
محمد درویش گفته است:
۸ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۲:۰۲
به اندیشه ورز برنا
زنده باشید دوستان عزیز بوشهری من …
پورنگ پورحسینی گفته است:
۲۱ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۴:۱۸
می دانستم آن عمو درویش عاشقی که مورد احترام سپهر و ستاره است، به خاطر آینده تمامی فرزندانمان دست از نوشتن بر نخواهد داشت.دوستتان داریم! با تمام وجود… و سپاسگذارم از هومان خاکپور عزیز!
محمد درویش گفته است:
۲۱ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۷:۰۰
مخلصیم پورنگ جان …
هومان خاکپور گفته است:
۲۱ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۳:۲۸
به پورنگ پورحسینی:
ممنون از اظهار محبت تان …
ostman گفته است:
۱۰ آذر, ۱۳۹۰ در ساعت ۰۶:۳۵
ببینید علی محمد نوریان به معنای واقعی گند زدن به سازمان هواشناسی و حالا هم میخواهن همون بلا رو سر محیط زیست بیارن. این اقا یک دزد به معنای واقعی. این اقای محمدی زاده وقتی که استاندار لرستان بود رشوه کلانی گرفته بود تا پتروشیمی داد اراک بعد چه انتظاری از این اقا دارین. حالا حتما دوباره از دولت مکرمه جمهوری اسلامی رشوه گرفته که این گند بالا اورده
مازیار جونقانی گفته است:
۲۴ دی, ۱۳۹۲ در ساعت ۱۶:۰۲
درود به شرف همه ی بختیاری های عزیز
Azad Azadiy گفته است:
۲۴ بهمن, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۷:۳۵
باسلام و عرض ادب.
آقای خاکپور. آقای درویش ارادتمندیم.
از توجهتون به محیط زیست سپاسگزاریم.انشالله که در کارتون همیشه موفق و پیروز باشید.
آزادگان از گندمان
هومان خاکپور گفته است:
۲ اسفند, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۱:۰۵
به آزادگان:
ممنون دوست عزیز از دیار گندمان