همایش “سال جهانی جنگل ها” و انتظارات حداقلی که برآورده نشد!
در روزهای پایانی سال ۲۰۱۱ ، یعنی درست در دقیقه ۹۰ و دقیقا” چهار روز مانده به پایان سال ۲۰۱۱ و آغاز سال ۲۰۱۲، بسیار دیرهنگام یادمان افتاد که «سال جهانی جنگل ها» به پایان رسیده و باید همایشی برگزار می کردیم!
بالاخره به همت انجمن جنگلبانی ایران و تعدادی از نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط با حوزه جنگل، در ششم دی ماه – آخرین همایش از این دست در سال ۲۰۱۱ در محل پارک گفتگوی تهران برگزار شد تا نشان دهیم «سال بینالمللی جنگلها» در ایران هم گرامی داشته شده است!
مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۱ را به عنوان «سال جهانی جنگل ها» معرفی کرد تا نقش غیرقابل انکار جنگل ها در ثبات اقلیم و محیط زیست و اینکه جنگل ها تأمین کننده سرپناه برای انسان ها و زیستگاه برای جانداران هستند را پررنگ تر نشان مان دهد. این نامگذاری در راستای ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی در ارتباط با مدیریت، حفاظت و توسعه پایدار جنگلها و ظرفیت سازی ترویجی در بین دستگاه ها و نهادهای دولتی مرتبط با حوزه جنگل و توجه دادن بیشتر به نقش و جایگاه مردم در مدیریت و حفاظت مشارکتی و توسعه پایدار جنگلها صورت گرفت و به همین منظور هم شعار «جنگلها برای مردم» برای سال جهانی جنگلها انتخاب شد.
اولا” انتظار می رفت که به مانند بسیاری از کشور های جهان؛ در اوایل سال ۲۰۱۱ به اسقبال این مناسبت جهانی می رفتیم و چنین همایشی برگزار می کردیم تا در فرصت مناسب و با بهره گیری از ظرفیت های بین المللی این مناسبت ارزشمند برای عملیاتی کردن حداقل بخشی از اهداف مندرج در سال جهانی جنگل با شعار گرامیداشت جنگل ها برای مردم و همچنین برای ارتقای جایگاه تشکیلاتی، تأمین تجهیزات سخت افزاری یگان های حفاظتی و ناوگان های اطفای حریق نهادهای متولی منابع طبیعی و محیط زیست کشور برنامه ریزی های منسجمی صورت می پذیرفت و با جلب همکاری و الزام همه دستگاه های دست اندرکار امور فرهنگی، آموزشی و اجتماعی کشور برای ارتقای سطح آگاهی های عمومی جوامع محلی و جلب مشارکت جنگل نشینان و همچنین حمایت های ویژه قوای سه گانه کشور در همه زمینه های اعتباری، قانونی، حاکمیتی و قضایی و نهایتا” ممانعت از بارگذاری های غیر اصولی صنعتی، خدماتی و کشاورزی دستگاه های عمرانی کشور در محدوده رویشگاه های جنگلی به بهانه توسعه و … شاهد رشد مدیریت و حفاظت مشارکتی محلی و توسعه پایدار جنگل های کشور می بودیم.
دوما” حالا که همتی شده بود و در روزهای واپسین سال ۲۰۱۱ چنین همایش مهمی تدارک دیده شد انتظار می رفت در این همایش همه نهادهای دولتی مسئول در حوزه جنگل ها و محیط زیست کشور، گزارش هایی از عملکرد دستگاه های خود در حوزه های آموزش و ترویج جوامع محلی برای مدیریت و حفاظت مشارکتی جنگل ها، تأمین تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز، ارتقاء سطح همکاری رسانه ملی و نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشور مثل وزارت خانه های آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی و … و همچنین میزان توفیق های حاصله در همراهی سایر دستگاه های اجرائی کشور برای تن دادن به رعایت الزامات زیست محیطی در اجرای پروژه های عمرانی و برنامه های توسعه ای خود و میزان رشد شاخص های پایداری جنگل های کشور ارائه دهند و اعلام کنند که با انجام چه فعالیت هایی موفق به دستیابی به چه اهداف از پیش تعیین شده ای – البته اگر در ابتدای سال هدف گذاری هایی صورت گرفته بود! – گردیده اند و چند درصد از برنامه های این سال تحقق یافته است!
مهرداد مسیبی گفته است:
۹ دی, ۱۳۹۰ در ساعت ۰۰:۰۸
ممنون هومان جان این همایش جدای از تاخیر کاستی های زیادی هم داشت که به برخی اشاره کردید.خیلی از کارشناسان دخیل در این حوزه حتی دعوت هم نشده بودند واز ۴۰۰ مدعوین تنها ۱۵۰ نفر حاضر شدند.ظاهرن این همایش به رفع تکلیف بدل شده بود.
نرگس روحانی گفته است:
۱۵ دی, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۳:۲۹
هول هولکی یک همایشی با آن همه زحمت در آخرین روزهای سال ۲۰۱۱ بر گذار شد که از تمام آن آدمهایی که شرکت کردند یک دهم آنها جوان نبودند اکثریت به عنوان مامور آمدند و چیزی شنیدند . رفتند !خب ما که نفهمیدیم بالاخره برای آتش سوزی جنگل ها چه فکری کردند ؟؟!اصلا این مهم بود یا نه؟؟ جنگلها که تراشیده شدند را کی باید جوابگو باشد؟؟ تکلیف جنگل ابر چی شد تکلیف لوله های گازی که از دنا دارد میرود چی ؟؟!! اگر شما فهمیدید به من هم بگین! آمدم با آقای محمدی زاده برای رادیو مصاحبه کنم گفت بعد پفگفتیم یکی از ngo ها به نمایندگی بقیه برود نطرش را بدهد گفتند بعد ،شاید جواب من هم این باشد .بعد؟؟؟؟؟؟؟؟!
هومان خاکپور گفته است:
۱۶ دی, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۰:۱۹
به مهرداد مصیبی:
این همایش بیشتر به یک برنامه تشریفاتی شبیه بود …
سپاس
هومان خاکپور گفته است:
۱۶ دی, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۰:۲۶
به نرگس روحانی:
ظاهرن فقط می خواستند همایشی برگزار شود و به مناسبت نامگذاری سال ۲۰۱۱ کاری کرده باشند …
انتظار بود به خیلی از سؤالات پاسخ داده می شد؛ که نشد!
سپاسگزارم بانو
نسرین گفته است:
۲۰ دی, ۱۳۹۰ در ساعت ۰۲:۲۹
من از برگزار کننده های اصلی همایش و فکر میکنم شما ها که اصلا توی این همایش شرکت نکردین بهتره نظر ندین
هومان خاکپور گفته است:
۲۰ دی, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۰:۵۷
به نسرین:
… چون از بهتر گفتید؛ بهتر است شما خانم گرامی و سایر دست اندرکاران محترم همایش که زحمت برگزاری آن همایش را کشیدید (و البته سودش را دیگران بردند!)، موارد مطرح شده در این یادداشت را منصفانه نقد می کردید و این طور هم از کوره در نمی رفتید! تا نشان حداقل از این طریق نشان می دادید که هدف شما برگزاری یک همایش واقعی بوده نه تشریفاتی ….
ضمنن بنده هم در همایش شرکت کردم …