در بهشت آباد؛ زور اصفهانی ها از همه بیشتر است!
علیرضا الماسوندی مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران؛ در تیر ماه سال جاری با حضور در جمع خبرنگاران، مسئولان و امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان چهار محال و بختیاری از توقف اجرای پروژه انتقال آب بهشتآباد چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی خبر داده بود. این مقام مسئول مشکلات اجتماعی و اعتراض مردم و مسئولان چهار محال و بختیاری را مهمترین عامل توقف این پروژه دانسته و تبعات ناشی از خشک شدن چشمههای موجود بر سر راه عبور این پروژه، غیر فنی بودن پروژه، هزینه بالای اجرا و زمانبندی آن را از دیگر عوامل دانستند که سبب گردیده تا کمیته تخصصی مدیریت منابع آب ایران این طرح را تأئید نکرده و آن را متوقف سازد.
البته مخالفت های سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سال ۱۳۸۶ و مرکز پژوهش های مجلس در سال ۱۳۸۷ و شرکت مدیریت منابع آب ایران به عنوان متولی آب کشور در تیر ماه سال جاری را نیز می توان در شمار مستندات غیر فنی و غیر تخصصی بودن پروژه بهشتآباد یا همان طرح آبرسانی به فلات مرکزی ایران به حساب آورد.
اما این روزها خبر دریافت مجوز کتبی احداث سد بهشت آباد توسط اصفهانی ها که در بیانیه مورخ ۷/۸/۱۳۸۹ انجمن صنفی مهندسان صنعت آب خوزستان آمده؛ آب سردی بوده است که بر خلاف اظهارات امیدبخش مدیرعامل و تصمیمات فنی کمیته تخصصی شرکت مدیریت منابع آب ایران، بر سر مردمان خوزستان و چهار محال و بختیاری ریخته شده است.
انجمن صنفی مهندسان صنعت آب خوزستان در این بیانیه که با عنوان ” در سوگ مرگ کارون” منتشر گردیده است اعلام نموده اند که؛ «بنا بر اطلاعات دریافتی مجوز کتبی برداشت آب به طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون تحت عنوان سد بهشت آباد به میزان متوسط ۸۴۶ میلیون متر مکعب در سال – که حداکثر آن مشخص نشده وقابل افزایش است – در تاریخ ۲۱/۶/۱۳۸۹ به شماره ابلاغیه ۷۰۰/۴۹۲۵۹/۸۹ توسط وزارت نیرو به شرکت های آب منطقه ای اصفهان، کرمان و یزد ابلاغ شده است»
با این اوصاف آیا صدور مجوز برداشت آب و موافقت با چنین طرحی غیر فنی ، غیر اقتصادی و خلاف منافع منطقه ای و ملی نشان از کم همتا بودن زور اصفهانی ها ندارد؟
و همین حقایق تلخ است که تارنمای مهار بیابان زائی؛ این بهشت را معبری برای ورود به جهنم می داند!
درهمین رابطه:
محمد درویش گفته است:
۱۳ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۲۳
کاش زور شگرف هموطنان عزیز و هوشمند اصفهانی ام در مسیر آبادانی ایران و نه فقط بخشی از ایران به کار گمارده می شد.
کاش همه ما عملا نشان می دادیم که قبل از آن که اصفهانی و لر و خوزستانی و ترک و بلوچ و ترکمن و بختیاری و … باشیم؛ ایرانی هستیم.
درود بر هومان عزیز …
هومان خاکپور گفته است:
۱۳ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۵۵
به محمد درویش:
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران – که البته برخی مسئولین اصفهانی خواستار مجازات و برخورد با ایشان هستند – اولویت طرح های انتقال آب را تأمین آب شرب در مناطق شهری کشور اعلام کرده است در صورتیکه آب فعلی زاینده رود صرف کشاورزی سنتی (۲۰ هزار هکتار شالیزار) و صنایع پرمصرف آب اصفهان می گردد و می خواهند با تیرهای خلاصی بر کارون بزرگ، آب را از سرشاخه های کارون به فلات مرکزی انتقال دهند تا جبران مافات شان گردد ….!
درود رفیق
خدابخشی سورشجانی گفته است:
۱۳ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۲:۰۴
سلام و عرض ادب واحترام
از اینکه در این شرایط به همراه درویش مهربان شجاعانه در برابر ناملایمات مقاومت می نمایید شما را می ستایم .
آبندگان تلاش و سختکوشی شما را قضاوت خواهند کرد. با بودن شما عزیزان بر خود می بالم که یک ایرانی بختیاری هستم. لانه های واژگون جاویدان و چشمه ساران ولایتمان همیشه پر آب باد.
با دکتر صمدی بروجنی رییس مرکز تحقیقات آب دانشگاه شهر کرد تماس دارید؟
خوارزمی گفته است:
۱۳ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۹:۵۶
درود…
آقا هر طرحی که رفت تو این کمسیون مثلا پژوهشی مجلس، مطمئن باشید که حتما تاییده!!
خب چهار تا نماینده که معلوم نیس بالاخره تخصص اینا در چه زمینه ایه معلومه که یه چنین تصمیمایی می گسرن!!
بهر حال امیدوارم که این پروژه عملی نشه چون عواقب وحشتناکش از همین الان قابل مشاهدست!!
هومان خاکپور گفته است:
۱۳ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۷:۰۷
به جناب خدابخشی
خوانندگان و همراهان گرانقدری چون شما ، باعث دلگرمی و قوت قلب هستند. این ها حداقل کاری است که برای طبیعت وطن انجام می دهم و ای کاش توان بیشتری داشتم تا آن طور که سزاوار است از طبیعت سرزمین مادری مان دیده بانی می کردم .
.
.
.
و تا حالا هم سعادت ملاقات و یا تماس با دکتر صمدی عزیز را نداشته ام!
درود بر هم استانی عزیز
هومان خاکپور گفته است:
۱۳ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۷:۱۰
به خوارزمی عزیز
این خبر قطعن همه کارشناسان و مسئولین چهار محال و بختیاری را غافل گیر خواهد کرد چراکه همه این پروژه را متوقف شده فرض می کردند …
درود
کیانوش فرهادی نژاد گفته است:
۱۴ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۰۰:۱۶
با درود و ادب
از دیدن وبلاگ فعال تان خوش حال شدم
روزگارتان خوش
هومان خاکپور گفته است:
۱۶ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۳:۱۵
به کیانوش فرهادی نژاد:
خوشحالم که مطالب این سایت سبب رضایتمندی شما گردیده است.
زنده باشی دوست عزیز
مرضيه كاظمي گفته است:
۲۰ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۳:۰۵
سلام امیدوارم حالتون خوب باشد من دانشجوی رشته جنگلداری دانشگاه شهرکرد هستم چند چند تا سوال خدمتتون داشتم:
چند درصد از جنگل های زاگرس جزئ مناطق حفاظت شده است وچند درصد از جنگل های استالن ما منطقه حفاظت شده اند؟
چند درصد از جنگلهای زاگرس قرق شده اند وچند درصد در جنگل های استان ما قرق شده هستند؟
لطفا” اگر امکان داره جواب این سوالها را برام بفرستید خیلی ممنونم
هومان خاکپور گفته است:
۲۰ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۳:۴۵
به مرضیه کاظمی:
وسعت مناطق حفاظت شده که در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارند حدود ۷ درصد و در چهار محال و بختیاری منطقه حفاظت شده هلن با وسعتی حدود ۴۰ هزار هکتار که ۳۰ هزار هکتار آن جنگلی می باشد در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و حفاظت از مابقی جنگلها بر عهده سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است. براساس قوانین موجود ۱۰ درصد از جنگل های زاگرس بایستی به عنوان مناطق حفاظت شده محسوب گردد که از ضریب حفاظتی بالاتری نسبت به سایر مناطق جنگلی برخوردار بوده و حفاظت و مدیریت بر آن مناطق بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست کشور می باشد.
البته متأسفانه در شرایط موجود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و نیروی انسانی سازمان محیط زیست بسیار کمتر از حد استاندارد بوده و به لحاظ همین محدودیت ها در حفاظت از این مناطق توفیقات کمتری نسبت به سازمان جنگلها – به رغم داشتن مسئولیت مابقی ۹۰ درصد – داشته است. نمونه بارز این کمبود امکانات و نداشتن تجربه در حفاظت از جنگلها همین منطقه حفاظت شده هلن بوده که هم کمبود امکانات و هم کمبود نیروی انسانی باتجربه سبب گردیده است در این منطقه شاهد قطع جنگل و تولید زغال در سطح وسیع باشیم و اگر اقدامی فوری صورت نگیرد شاید دیگر فرصتی برای پاسداری از سبزینه های این منطقه باقی نماند …
درود و موفق باشید
پایگاه خبری خلیج فارس گفته است:
۲۴ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۲۳:۲۴
درود
پایگاه خبری خلیج فارس را با آدرس جدید به لیست پیوندهای خود اضافه کنید
http://www.persigulf.com
محمد درويشي گفته است:
۲۷ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۶:۱۵
BA SALAM VA KHASTENABASHI
KHEDMATE AGHAYE KHAKPOR
AGE MAYEL BODIN KE TABADEL LINK KONILM ESME WEB MAN BEZANID بهترین وب خوزستان بع به من خبر بدین تا منم شما رو لینک کنم با تشکر
ali گفته است:
۲۹ آذر, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۳:۱۸
الحمدالله که لغو شد. فقط مطمئن باشید که تنها دلیل لغو اون هزینه بالا و زمانبندی اون بوده و گرنه حرف مردم شریف و خشک شدن چشمه های زیبا و تخریب طبیعت این وسط هیچ اهمیتی برای افراد ذینفع نداره
هومان خاکپور گفته است:
۳ دی, ۱۳۸۹ در ساعت ۱۵:۵۷
به علی:
برعکس دوست عزیز …
متآسفانه دوباره برقرار شد!
درود
خبر خوشی که بر نگرانی ها می افزاید! | دیده بان طبیعت بختیاری گفته است:
۳ مرداد, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۳:۴۶
[…] پروژه انتقال آب بهشت آباد از سرشاخه های کارون بزرگ در دیار بختیاری به فلات مرکزی کشور را که یادتان هست؟ پروژه ای غیر فنی، غیر اقتصادی و خلاف منافع منطقه ای و ملی که بربنیاد مطالعات مرکز پژوهش های مجلس در سال ۱۳۸۷، گزارشات شرکت مدیریت منابع آب ایران و سازمان حفاظت محیط زیست کشور؛ می تواند روند بحران آب در چهارمحال و بختیاری و حوضه ی پائین دست کارون بزرگ – خوزستان – را شتابناک تر کند. […]
یادداشتی برای ثبت در تاریخ ! | دیده بان طبیعت بختیاری گفته است:
۱ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۰۱:۵۰
[…] […]
ماه گفته است:
۲۰ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۵:۴۹
کدام زور؟ما اگه زور داشتیم که نمی گذاشتیم آب زاینده رود را بدن به یزد و کرمان و زاینده رود به کویر تبدیل بشه.در پروژه ی بهشت آباد هم مسئولان جوش یزد و کرمان را میزنند که یه وقت باغهای پسته شون نخشکه این وسط اصفهان را انداختن جلو
هومان خاکپور گفته است:
۲۲ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۳:۱۲
به ماه:
وقتی چیدمان توسعه در هر سرزمینی بر اساس ظرفیت ها و خواهش های اکولوژیکی آن سرزمین نباشد نه تنها خود آن سرزمین بلکه سایر سرزمین های مرتبط را هم با ناپایداری و تهدیدهای جدی مواجه خواهد کرد …
درود
بزرگترین روستای چهارمحال و بختیاری در مخزن سد بهشت آباد غرق می شود! | دیده بان طبیعت بختیاری گفته است:
۱۲ بهمن, ۱۳۹۰ در ساعت ۰۰:۴۲
[…] سد و پروژه انتقال آب بهشت آباد که مستند به مطالعات و ارزیابی های مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۷، شرکت مدیریت منابع آب ایران و سازمان حفاظت محیط زیست کشور، غیرفنی و غیراقتصادی و خلاف منافع منطقه ای و ملی تشخیص داده شده بود، قرار است به وسیله تونلی به طول ۶۵ کیلومتر و در عمق ۳۰۰ متری زمین، آب را از سرشاخه های کارون بزرگ به سمت حوزه مرکزی کشور – اصفهان – منتقل کند. […]
امیرپور کورانی گفته است:
۹ اردیبهشت, ۱۳۹۱ در ساعت ۱۹:۵۷
با عرض سلام وخسته نباشید . با توجه به اینکه از بهمن ماه تا الان هیچ کامنتی نگذاشته اید می خواستم بدانم بلاخره چه شد ؟ آیا واقعا به روستایی های اطراف بهشت اباد اعلام شده که قبرستانشان را جابه جا کنند؟
هومان خاکپور گفته است:
۹ اردیبهشت, ۱۳۹۱ در ساعت ۲۱:۵۱
به امیرپور کورانی:
من متوجه قسمت اول کامنت تان نشدم اما در خصوص سد بهشت آباد و زیر آب رفتن روستاهای واقع در دریاچه سد خدمتتان عرض کنم که هنوز عملیات اجرائی احداث سد در منطقه شروع نشده است.
موفق باشی
یاسر گفته است:
۱۶ مهر, ۱۳۹۱ در ساعت ۱۳:۰۲
با تشکر از تمامی شما -من نمیدونم این پروژه تاچه حد پیش رفت اما به نظر من با جدا کردن آب مورد نیاز مردم این منطقه به صورت مطلوب میتونن کمی آب جهت شرب مردم شاید شاید ایرانی اصفهان از طریق لوله کشی بدهند.
طرح بهشتآباد؛ جنگ آب را تشدید خواهد کرد! | دیده بان طبیعت بختیاری گفته است:
۲ اردیبهشت, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۰:۴۱
[…] تشدید جنگ آب در این منطقه از کشور را افزایش داده است. طرح انتقال آب بهشتآباد که قرار است از طریق تونلی بهطول ۶۵ کیلومتر و در عمق […]
ماهان گفته است:
۸ آبان, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۰:۰۲
https://www.facebook.com/pages/%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%A2%D8%A8-%D8%A8%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D9%88%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%B6%DB%8C%D9%85/203430486387054
ماهان گفته است:
۸ آبان, ۱۳۹۲ در ساعت ۰۰:۰۲
مردمان سر رود آب را می فهمند گل نکردندش ما نیز آب را گل نکنیم.
کجایی سهراب!؟عجب روزگاری شده!؟
مردم بالا دست آب را می فهمند آب را هزاران سال است بروی هیچ کسی نبستند حالا مردم پایین دست آمدند و میخواهند آب را روی خود مردم بالا دست ببندند!!!
منصوره طرفی گفته است:
۸ تیر, ۱۳۹۳ در ساعت ۱۳:۵۸
سلام میشه اطلاعاتی راجب بهشت آباد اصفهان از نظر طبیعت گردی،گردشگری،و هوای طبیعی با یک سری جدوال در خدمتم قرار بدید ممنون میشم
هومان خاکپور گفته است:
۹ تیر, ۱۳۹۳ در ساعت ۲۲:۲۵
به منصوره طرفی:
خواسته تان نامفهوم است خانم … !