یادداشتی برای ثبت در تاریخ !

این مطلب دراین تاریخ ارسال شده است سه شنبه, ۱ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۰۱:۴۸

برخوردار نبودن ملاحظات زیست محیطی و مؤلفه های پایداری سرزمین از وزن لازم در برنامه های راهبردی مسئولین و همین طور در اولویت های معیشتی جوامع محلی سبب گردیده است که در کمتر جایی از کشور شاهد واکنش های سزاوارانه مسئولین و مردم در مواجه با پروژه های توسعه ای و عمرانی باشیم. شاید از همین نظر باشد که مشاهده تجمعات اعتراض آمیز مردمی نسبت به مدیریت منابع آب استان و واکنش های سزاوارانه مسئولان و مقامات ارشد منطقه و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در برابر پروژه انتقال آب بهشت آباد از سرشاخه های کارون بزرگ در دیار بختیاری به فلات مرکزی کشور، حواشی این پروژه انتقال آب بین حوضه ای را به رویدادی منحصر به فرد و ویژه تبدیل کرده است.

البته قبلا” نیز غیرفنی، غیر اقتصادی و خلاف منافع منطقه ای و ملی بودن این پروژه توسط مرکز پژوهش های مجلس در سال ۱۳۸۷، شرکت مدیریت منابع آب ایران و سازمان حفاظت محیط زیست کشور اعلام شده بود و هشدار داده شده بود که اجرای این پروژه می تواند روند بحران آب در چهارمحال و بختیاری و حوضه ی پائین دست کارون بزرگ – خوزستان – را شتابناک تر کند اما ظاهرا” راه به جایی نبرده بود!

هرچند تصمیمات نگران کننده و تأمل برانگیز اتخاذ شده در جلسه مقامات ارشد و نمایندگان مردم استان های اصفهان، چهارمحال و بخیتاری، یزد و کرمان در مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر نیرو در محل وزارت خانه نیرو تشکیل شد؛ امیدهای مردم دیار بختیاری و خوزستان را برای دست یابی به مدیریتی پایدار در حوزه منابع آبی شان کم رنگ کرد! اما حالا خبر منتشر شده بر روی “پایگاه شبکه خبری آب ایران” که حکایت از کلنگ زنی پروژه انتقال آب بهشت آباد در هفته دولت دارد، می تواند به مانند تیر خلاصی باشد که بر همین امیدهای کم رنگ شده مردم دو استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان، مسئولان و نمایندگان مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی، فعالان حوزه محیط زیست و متخصیصن حوزه منابع آب استان و کشور زده شده است!

اما نگارنده نیز به مانند دیگر فعالان حوزه محیط زیست، در یادداشت های قبلی نسبت به این رخداد طبیعت ستیزانه هشدار داده بودم و گفته بودم که در این پروژه توانمندی‌های واقعی بوم‌شناختی‌ (اکولوژیکی) زیست بوم ها در چیدمان توسعه ای کشور نادیده گرفته شده است و اجرای این پروژه پایداری سرزمین مان را به خطر خواهد انداخت ولی شوربختانه ظاهرا” گوش شنوائی نبود و به هیچ یک از این اعتراضات و مخالفت های مردمی، پارلمانی و نظرات کارشناسی و دلسوزانه فعالان و متخصین استانی و کشوری – و حتی به توصیه برخی از دوستان خودشان – هم توجه نکردند و حالا که خبر از کلنگ زنی قریب الوقوع این پروژه می دهند این یادداشت را برای ثبت در تاریخ و برای نسل های آینده نوشته ام که بدانند بودند امثال نگارنده که دغدغه سرزمین شان را داشته اند و می خواسته اند تا در قبال تاریخ شرمنده نباشند.

پی نوشت:

نماینده ارومیه: نمی خواهیم در چهارمحال بختیاری هم مشکل دریاچه ارومیه تکرار شود!



۱۱ دیدگاه لـ یادداشتی برای ثبت در تاریخ !

  1. محمد درویش گفته است:

    ۱ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۴:۰۷

    آیندگان بی شک ما را نخواهند بخشید که چگونه تا این حد منفعلانه در برابر خشکاندن رگ های وطن، سکوت اختیار کردیم. همانگونه که ما پدران خویش را نمی بخشیم که چرا ببر مازندران و شیر ارژن را به بایگانی تاریخ سپردند؟
    آفرین بر تو و همه آن اندک آزادمردان و آزاد زنان سبزاندیشی که در بزنگاهایی که می توانستند، فریادشان را در برابر طبیعت ستیزان و آب سالاران قدرت سالار زدند و هشدارشان را دادند.
    درود …

  2. معصومه شهباز گفته است:

    ۳ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۳:۱۸

    آقای خاکپور عزیز تا همیشه پایدار باشید
    روزگار ایران ،روزگار قحط الرجالی است.در این سامان بی سامان فریاد از سکوت هم بی صداتر شده…عزیزانی چون شما و جناب درویش دینشان را بر این مرز و بوم ادا کرده اند…

  3. خوارزمی گفته است:

    ۳ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۹:۴۶

    درود…
    برگ زرینی دیگر بر خدمات دولت خد متگزار!! ایشالا اتوبان شمال به جنوب کارون هم سال دیگه افتتاح میشه

  4. دانش گفته است:

    ۵ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۰:۴۳

    هومان جان,
    نوشته ای که “…این یادداشت را برای ثبت در تاریخ و برای نسل های آینده نوشته ام که بدانند بودند امثال نگارنده که دغدغه سرزمین شان را داشته اند و می خواسته اند تا در قبال تاریخ شرمنده نباشند.”
    و من کاملا” باهات موافقم. زیرا میدانم که تو و آقای درویش عزیز, هر آنچه در توان داشته اید, برای حفظ و نگهداری محیط زیست سرزمین مان – خصوصا” منطقه ی بختیاری – انجام داده و میدهید و این, موضوعی نیست که بر کسی پوشیده باشد. با اینحال همانطور که خودت هم گفته ای, وقتی هیچ گوش شنوائی برای شنیدن اعتراضات مردمی و کسانی که دغدغه ی این آب و خاک را دارند, وجود ندارد, و به نظر منهم هیچ سلاحی برای برحذر داشتن طبیعت ستیزان از نابودی منابع طبیعی کشورمان, و دفاع از این سرزمینی که روزگاری بهترین جا برای زندگی بود, وجود ندارد, آنوقت همین یادداشت ها و تذکرات شما عزیزان, بهترین گزینه برای ثبت در تاریخ, و آگاهی دادن به بازماندگان و آیندگان خواهد بود. تا بدانند, یک زمانی هر آنچه در توان داشتیم بکار بردیم ولی نتوانستیم بیشتر از این, کاری انجام دهیم. زیرا قلممان را شکستند, دهانمان را بستند و به جرم دفاع از طبیعت زیبای مان, به دادگاه کشاندند.

    هومان جان, امیدوارم دلسرد نشوی و به کار با ارزشت ادامه دهی. موفق و پیروز باشی.

  5. تینا قضاتی گفته است:

    ۶ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۰:۵۹

    واقعا چه کاری می تونیم انجام بدیم؟ در مورد سدهای احداثی تو این دو استان با نامه دانشگاه فقط و فقط به عنوان تحقیق به وزارت نیرو مراجعه کردیم.بعد از یک هفته دوندگی یه مشت عدد که سیر صعودی داشت و وقتی با ماشین حساب جمع می بستی نمی تونست جواب بده و ارر می داد رو به ما تحویل دادن.وقتی از جنبه های زیست محیطی و نقض قانون حرف زدیم داد زدن که دانشجوی مملکت در حدی نیست که ما در این مورد باهاش حرف بزنیم؛ اصلا کی به شما نامه داده!
    نامه دانشگاهم پاره کردن.نمی دونم چرا نسبت به این دو استان این همه حساس شدن! از همه نظر

  6. هومان خاکپور گفته است:

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۱:۲۸

    به محمد درویش:
    ممنون رفیق قدیمی …
    مطمئنم که سرزمین بختیاری پایمردی ها و حمایت های بی منت شما را هرگز فراموش نخواهد کرد …

  7. هومان خاکپور گفته است:

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۱:۳۰

    به معصومه شهباز:
    سرزمین بختیاری به شیرزنانی چون شما نیاز دارد و به شما افتخار می کند …
    ممنون و ماندگار باشید.

  8. هومان خاکپور گفته است:

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۱:۳۲

    به خوارزمی:
    توسعه عوام فریبانه و ناپایدار …

  9. هومان خاکپور گفته است:

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۱:۳۴

    به دانش:
    قطعن با همراهی دلسوزانی چون شما، راهی جز رفتن و ادامه دادن نخواهد ماند …
    ممنون دانش عزیز

  10. هومان خاکپور گفته است:

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۰ در ساعت ۱۱:۴۳

    به تینا قضاتی:
    قطعن تاریخ و آیندگان در باره رفتارهای دلسوزانه هم وطن عزیزی چون شما به درستی قضاوت خواهند کرد و متوجه خواهند شد که دوستان وزارتخانه سدسازی تنها منافع شخصی و درآمدهای هنگفت سدسازی برای شان در اولویت است و هر صدا و رفتاری که احتمال داشته باشد این منافع را به خطر اندازد هرگز تحمل نخواهند کرد … آنان مست ثروت و قدرتند بانو!
    درود

  11. نمره مردودی به پروژه بهشت آباد از طرف فن سالاران و طبیعت باوران! | دیده بان طبیعت بختیاری گفته است:

    ۲۱ اسفند, ۱۳۹۰ در ساعت ۲۳:۴۴

    […] به فلات مرکزی کشور توسط آب سالاران در اصفهان هستیم که پروژه انتقال آب بهشت آباد هم از طرف متخصصان و نهادهای متولی حوزه محیط زیست و هم […]

Leave a comment